x

De Bovenkamer - Blog


Relax!
9 March 2016

Mannen hebben meer vrije tijd dan vrouwen. Ze kunnen zich beter afsluiten van hun werk en zorgtaken dan vrouwen en zich beter ontspannen. Vrouwen brengen hun vrije tijd vaak zorgend en werkend door. Dat maakt dat zij zwaarder belast zijn, zich gejaagder voelen en minder tot rust komen.

Mannen leiden relaxter bestaan dan vrouwen. Met deze uitkomst van een SCP-onderzoek opende de Volkskrant gisteren. Niets nieuws onder de zon. Aardig wat mannen die ik ken zijn jaloersmakend goed in het ongestoord lezen van de hele krant en jassen er met het grootste gemak ongehinderd 45 minuten Match of the Day doorheen. Terwijl ik, als ik een groene grasmat zie, aan alle vergeten groente in de koelkast denk en me geroepen voel er toch nog iets van te maken.
Ik beklaag me niet hoor. Terwijl ik de aardappelschillen op de krant laat landen, scan ik de koppen en intro’s en de feestelijke tune van het Engelse voetbalprogramma is goed voor het humeur. Maar zorgen maak ik me wel. Dat komt door wat ik vannacht heb gedroomd.
Mijn beste vriendin stond op het punt om naar New York te gaan. Op het allerlaatste moment zei ze: ‘Ik heb een vliegticket over, ga mee!’ Een aanbod dat ik niet kon afslaan, maar dan moest ik nog wel vlug het een en ander doen. Opdrachtgevers om uitstel vragen, opvang regelen voor de kinderen, paspoort zoeken, koffer inpakken, biebboeken terugbrengen, tandartsafspraak verzetten.
Dus dat is wat ik deed.
In mijn droom!
Ontspannen is niet altijd makkelijk. En nu vrees ik de nacht die komen gaat: de acht uur durende vlucht in een krappe vliegtuigstoel...


Relax!
ontwerp: Brood & Tulpen   realisatie: eleven59.nl