x

De Bovenkamer - Blog


Vakantiegevoel
26 August 2015

Tegen elf uur, als ik op het punt sta om naar bed te gaan, maak ik haar wakker om te plassen. ‘Hmgrm’, doet ze en ze draait zich nog eens om. Ik trek aan haar arm. ‘Kom op.’ Ze mompelt wat, maar verroert geen vin.
Ik plant mijn voeten zo stevig mogelijk in het luchtbed en til haar op uit haar slaapzak. Onhandelbaar als een zak cement.
Na een seconde of wat voel ik kracht in haar benen stromen. Haar gewicht neemt af. Ze begint te giechelen. Ze trekt mijn slippers en de trui van haar vader aan en moet lachen om die verkleedpartij. Waggelend en grinnikend steken we het grasveld over naar het pad tussen de bomen. Daar houdt ze halt. ‘Ik vind het eng.’ Ik trek haar tegen me aan en zij duwt haar wang nog iets steviger in mijn zij.
In het felle licht van het toiletgebouw breekt haar lach opnieuw in volle kracht door. Zij doet een gek dansje, ik geef haar een knuffel. Op de wc zingt ze een liedje.
Op weg terug voert ze het hoogste woord. Het pad met de bomen is nu niet meer eng en vrolijk bereiken we ons kampeerveldje. Vlak voordat we onze tent openritsen, wijst ze omhoog. Ik zie wat zij ziet. Duizend sterren en een betoverende maan. ‘Dit vind ik het allermooiste van vakantie’, besluit ze.  

ontwerp: Brood & Tulpen   realisatie: eleven59.nl